Retkeile KODALLA LUONNON KESKELLÄ

Ihan oma tunnelma

Valkeakoski, Suomi
Luonnon läheisyyttä

Vietä kiireetön hetki arjen yläpuolella ja rentoudu retkeilypäivän aikana perheen, ystävien tai tiimin kesken! Kota sijaitsee helposti saavutettavan matkan päässä Salmisen mökeiltä, ja sen voi vuokrata omaan käyttöön myös mökkiloman ulkopuolella. Luonnon keskellä tulen loimu ja hyvä seura luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän tunnelman, jota lämmittävät kodan grilli ja kamiina.

Kota varustellaan aina jokaisen asiakkaan toiveiden mukaan, ja suosittelemmekin varaamaan Kodalle reilusti aikaa. Etenkin, kun haluat nauttia valkeiden tekemisestä tulisijoihin ja herkutella kiireettömästi itse valmistettua kotaruokaa. Kokemuksien mukaan tulella valmistuvat hyvin niin konjakkiloimulohi, keitetyt uudet perunat ja puikulat, notskileivät, pannukahvi kuin letut lakkahillolla ja kermavaahdolla.

Ainutlaatuinen ja viihtyisä tunnelma syntyy luonnon keskellä sijaitsevan retkikohteen rauhallisesta ympäristöstä, hyvästä seurasta ja tulen loimusta. Kodan sisällä aika tuntuu pysähtyvän ja olet vaivatta läsnä ympäröivässä hetkessä. Kodalla retkeily ei vaadi erityisiä erätaitoja ja sinne on helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Varaa retkeilyajankohta etukäteen, jolloin saat lisää tietoa Kodasta ja sen ympäristöstä. Samalla voidaan yhdessä suunnitella retkipäiväänne ja saat ohjeet varausmaksun suoritusta varten.

Vastaanotamme ja opastamme teidät retkeilyn alkuun, joten saavuttehan hyvissä ajoin ennen Kodan varsinaista varausajankohtaa. Näin teille jää rauhassa aikaa siirtyä retkikohteeseen. Meille on helppo saapua kaupungista patikoiden, pyörällä tai autolla. Loppumatkan retkikohteeseen suosittelemme tekemään jalan, jolloin voi hyvin havainnoida ympärillä olevaa luontoa.

Kota ympäristöineen on omassa rauhassa luonnon keskellä, metsän katveessa ja kivenheiton päässä maalaismiljööstä. Huomioithan saapuessasi ja vieraillessasi, että Kodan ja mökkien ympäristöt ovat yksityisaluetta. Kunnioitathan maanomistajien lupaa, mahdollisia muita tielläliikkujia ja naapureita. Pidäthän Kodan ympäristöineen siistinä, jotta seuraavienkin vierailijoiden olisi mukava saapua nauttimaan ympäröivästä luonnosta.

Retkiajankohdan sää huomioiden Kodalla pärjää normaalilla retkeilyvaatetuksella, sillä seiniä kiertävät tilavat penkit ja vuodesijat lämmittävine porontaljoineen. Kodalla käytössäsi ovat kuivat lämmityspuut, varasto ja puucee tarvikkeineen. Tervetuloa nauttimaan päivästä ja illasta ystävien, tiimin tai perheen kesken, ja toivommekin teille erityisen rentouttavia hetkiä Kodalla!

Kotaretkeily sisältää

Kodan tunnelma muodostuu ennen kaikkea hyvästä seurasta. Retkeily Kodalla sisältää nämä:

 • Tila 2 – 8 hengelle
 • Kamiina ja grilli
 • Makkaranpaisto- ja tulentekovälineet
 • Lohilauta nappuloineen (ennakkovaraus)
 • Kahvipannu, kattila, lettupannu, lasta (ennakkovaraus)
 • Kuivat lämmityspuut
 • Varasto tarvikkeineenja puucee
 • Käsienpesupiste
 • Talvikaudella pulkkamäki
 • Päiväretkeily 4 tuntia: klo 10–14 / 12–16 / 14–18
 • Illanvietto 4 tuntia: klo 16–20 / 18–22

Kota

Tulisijaa

Vierailijaa

Kotakyltti muistuttaa ajasta ennen muuttoa.
Kota sydäntalven auringonsäteiden valossa..
Syksyn värejä Kodan metsässä.
Loimulohi valmistuu hiljalleen grillin ja kamiinan lämmössä.
Kotametsän puissa roikkuu naavaa.
Letut paistuvat kamiinan liedellä.
Talviauringon säteet siivilöityvät metsän läpi.
Kodalle voidaan varata tarvikkeita retkeilypäivän ohjelman mukaan.
Porontaljat lämmittävät mukavasti kodan laveripenkeillä.
Kodan saa nopeasti lämpimäksi kamiinan ja grillin avulla.
Kodalla voi leikkiä aikuisten kesken ja viettää lauluiltaa.
Rentoutuminen on Kodalla helppoa.

Pitkäperjantaita viettämässä porukalla. Makkaranpaistoa, hyvää seuraa. Pääsiäispupu oli pääsiäismuniakin piilotellut lapsille. Pannukahvitkin keitettiin! Kiva päivä vaikka aurinko ei kauheasti näyttäytynytkään!

Eerolan hurjat

Ulkona käy myrsky, mutta kodassa lämmin! Paistettiin makkaraa ja lättyjä. Kivaa oli!

Aki ja Linda

Laskettiin mäkeä, grillattiin makkaraa ja paistettiin lättyjä. Lisäksi keitettiin kunnon vanhaa pannukahvia. Hauskaa oli, aika kului nopeasti.

Ellu, Emmi, Make, Moona ja Outi

Ihana tunnelma Kodassa. Käytiin hakkuualueella kävelemässä ja nähtiin peuran ja pupun papanoita. Reippailun jälkeen paistettiin lättyjä ja makkaraa.

Tuija, Matias, Elias, Riitta, Nella, Henna ja Johanna