Retkeile LUONNON KESKELLÄ

Ihan oma tunnelma

Valkeakoski, Suomi
Luonnon läheisyyttä

Vietä kiireetöntä aikaa poissa arjesta ja rentoudu yhdessä ystävien, perheen tai tiimin kesken tunnelmallisella Kodalla. Kota sijaitsee helposti saavutettavan reitin päässä Salmisen mökeiltä, ja sen voi vuokrata omaan käyttöön myös mökkiloman ulkopuolella. Luonnon keskellä tulen loimu ja hyvä seura luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän tunnelman.

Kota varustellaan asiakkaan toiveiden mukaan, ja suosittelemmekin varaamaan Kodalle reilusti aikaa. Etenkin, kun haluat nauttia valkeiden tekemisestä tulisijoihin ja herkutella kiireettömästi itse valmistettua kotaruokaa. Kokemuksien mukaan tulella valmistuvat hyvin niin loimulohi, puikulapotut, pannukahvit kuin letutkin.

Kodan sisällä aika tuntuu pysähtyvän ja olet vaivatta läsnä ympäröivässä hetkessä. Kotaretkeily ei vaadi erityisiä erätaitoja ja sinne on helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Varaa haluamasi retkeilyajankohta etukäteen. Samalla voimme yhdessä suunnitella retkipäiväänne.

Kodan läheisyyteen on helppo saapua autolla ja perille pääsee kävellen. Retkikohde ympäristöineen on luonnon keskellä omassa rauhassa maalaismiljöön tuntumassa. Kodan seiniä kiertävät tilavat penkit lämmittävine porontaljoineen. Nämä leveät laverit mahdollistavat yöpymisen pienille ryhmille.

Vastaanotamme ja opastamme sinut retkeilyn alkuun, joten saavu meille noin 15 minuuttia ennen Kodan varausajankohdan alkamista. Näin sinulle jää rauhassa aikaa siirtyä retkikohteeseen, ja voit havainnoida ympärillä olevaa luontoa.

Huomioi saapuessasi ja vieraillessasi, että majoituskohteemme ympäristöineen ovat yksityisaluetta. Kunnioita maanomistajien lupaa, mahdollisia muita tielläliikkujia ja naapureita. Pidä Kota ympäristöineen siistinä, jotta kaikkien vierailijoiden on mukava saapua kohteeseemme.

Retkiajankohdan sää huomioiden Kodalla pärjää tavanomaisella retkeilyvaatetuksella. Kodalla käytössäsi ovat kuivat lämmityspuut, varasto ja puucee tarvikkeineen.

Tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta ja Kodan ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Koe Kodan ainutlaatuinen tunnelma

Kotaretkeily sisältää:

 • tilaa 10 hengelle / 5 vuodesijaa
 • kamiina ja grilli
 • makkaranpaisto- ja tulentekovälineet
 • loimulauta nappuloineen (ennakkovaraus)
 • kahvipannu, kattila, lettupannu, lasta (ennakkovaraus)
 • kuivat lämmityspuut
 • varasto ja puucee tarvikkeineen 
 • käsienpesupiste
 • talvikaudella pulkkamäki
 • päiväretkeily 4 tuntia: klo 10–14 / 12–16 / 14–18
 • illanvietto 4 tuntia: klo 16–20 / 18–22

Kota

Tulisijaa

Vierailijaa

Kotakyltti muistuttaa ajasta ennen muuttoa.
Kota sydäntalven auringonsäteiden valossa..
Syksyn värejä Kodan metsässä.
Porontaljat lämmittävät mukavasti kodan laveripenkeillä.
Kotametsän puissa roikkuu naavaa.
Letut paistuvat kamiinan liedellä.
Kodassa on ainutlaatuinen tunnelma.
Kodalle voidaan varata tarvikkeita retkeilypäivän ohjelman mukaan.
Kodan pihapiirissä tilaa istua, syödä eväitä ja seurata talvisen metsän elämää.
Kodan saa nopeasti lämpimäksi kamiinan ja grillin avulla.
Kodalla voi leikkiä aikuisten kesken ja viettää lauluiltaa.
Rentoutuminen on Kodalla helppoa.
Elämyslahjakortti
ANNA LAHJAKSI ELÄMYS

Kenelle elämyslahja sopii?

Elämyslahja sopii niin perheenjäsenelle, ystävälle kuin ryhmälle. Elämys on suunnattu lahjan arvosta riippuen 2–10 hengelle, joten se on erinomainen valinta esimerkiksi syntymäpäivän, virkistyspäivän tai lomapäivän viettoon. Kiireetön hetki retkikohde Kodalla soveltuu erityisesti omasta rauhasta nauttiville ja luonnon äärellä viihtyville.

Elämyslahjakortilla perheenjäsenet, ystävät tai tiimi voi viettää kiireettömän hetken arjen yläpuolella ja rentoutua päivän tai -illan aikana oman ryhmän kesken! Kodalla läheisesi ovat vaivatta läsnä ympäröivässä hetkessä, sillä rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä tulen loimu ja hyvä seura luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän tunnelman.

Kodalla retkeily ei vaadi erityisiä erätaitoja ja sinne on helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Elämyslahjakortin saaja voi itse varata sopivan ajankohdan lahjakortin saatuaan, sillä lahjakortti on voimassa puoli vuotta (6 kk) ostopäivästä.

Elämyslahja sisältää kotaretkeilyn haluamallesi henkilömäärälle arvon mukaan. Saat meiltä halutessasi vinkkejä oman retkipäivän suunnitteluun ja toteutukseen. Elämyslahjakortti toimitetaan vastaanottajalle postitse, joten tarkistathan sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden tilausvahvistusta varten ja vastaanottajan postiosoitteen tilauksen yhteydessä. Lähetämme vahvistuksen lahjakortin tilaajalle ennen lahjakortin toimittamista.

 

045 187 4181
Leppäjärventie 211, Valkeakoski
info@salmisenmokit.net

Vietettiin aurinkoinen talvipäivä kodalla. Laskettiin mäkeä, grillattiin makkaraa, paistettiin lättyjä ja tikkupullia 🙂
Pääsiäispupu piilotti lapsille jo aikaiset pääsiäismunat lähimaastoon. Kiitos!

Ruuskat

Extempore reissu lasten ja isovanhempien kera. Kiva paikka, siisti ja viihtyisä 🙂
Aurinkoa, mäenlaskua, lettuja ja makkaraa, nam!

Heidi, Anna, Laura, Julia, Matso ja Anita

Nuotion loimua ihaillen, makkaraa paistaen ja muita eväitä syöden, mäenlaskua pikkumiehelle. Pannukahvit maistuivat meillekin. Kiitos isäntäväelle! Ulkoilua sakilla:

Elisa, Seppo, Sanna, Tommi, Jonna ja Reino

Pitkäperjantaita viettämässä porukalla. Makkaranpaistoa, hyvää seuraa. Pääsiäispupu oli pääsiäismuniakin piilotellut lapsille. Pannukahvitkin keitettiin! Kiva päivä vaikka aurinko ei kauheasti näyttäytynytkään!

Eerolan hurjat

Ulkona käy myrsky, mutta kodassa lämmin! Paistettiin makkaraa ja lättyjä. Kivaa oli!

Aki ja Linda

Laskettiin mäkeä, grillattiin makkaraa ja paistettiin lättyjä. Lisäksi keitettiin kunnon vanhaa pannukahvia. Hauskaa oli, aika kului nopeasti.

Ellu, Emmi, Make, Moona ja Outi

Ihana tunnelma Kodassa. Käytiin hakkuualueella kävelemässä ja nähtiin peuran ja pupun papanoita. Reippailun jälkeen paistettiin lättyjä ja makkaraa.

Tuija, Matias, Elias, Riitta, Nella, Henna ja Johanna