Retkeile LUONNON KESKELLÄ

Ihan oma tunnelma

Valkeakoski, Suomi
Luonnon läheisyyttä

Vietä kiireetön hetki arjen yläpuolella ja rentoudu retkeilypäivän tai -illan aikana perheen, ystävien tai tiimin kesken. Kota sijaitsee helposti saavutettavan matkan päässä Salmisen mökeiltä, ja sen voi vuokrata omaan käyttöön myös mökkiloman ulkopuolella. Luonnon keskellä tulen loimu ja hyvä seura luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän tunnelman, jota lämmittävät kodan grilli ja kamiina.

Kota varustellaan aina jokaisen asiakkaan toiveiden mukaan, ja suosittelemmekin varaamaan Kodalle reilusti aikaa. Etenkin, kun haluat nauttia valkeiden tekemisestä tulisijoihin ja herkutella kiireettömästi itse valmistettua kotaruokaa. Kokemuksien mukaan tulella valmistuvat hyvin niin loimulohi, potut, makkarat, nuotioleivät, pannukahvi kuin letutkin.

Ainutlaatuinen ja viihtyisä tunnelma syntyy luonnon keskellä sijaitsevan retkikohteen rauhallisesta ympäristöstä, hyvästä seurasta ja tulen loimusta. Kodan sisällä aika tuntuu pysähtyvän ja olet vaivatta läsnä ympäröivässä hetkessä. Kodalla retkeily ei vaadi erityisiä erätaitoja ja sinne on helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Varaa retkeilyajankohta etukäteen, jolloin saat lisää tietoa Kodasta ja sen ympäristöstä. Samalla voimme yhdessä suunnitella retkipäiväänne.

Vastaanotamme ja opastamme teidät retkeilyn alkuun, joten saavuttehan hyvissä ajoin ennen Kodan varsinaista varausajankohtaa. Näin teille jää rauhassa aikaa siirtyä retkikohteeseen. Meille on helppo saapua kaupungista patikoiden, maastopyörällä tai autolla. Loppumatkan retkikohteeseen suosittelemme tekemään jalan, jolloin voi hyvin havainnoida ympärillä olevaa luontoa.

Kota ympäristöineen on omassa rauhassa luonnon keskellä aidon maalaismiljöön tuntumassa. Huomioithan saapuessasi ja vieraillessasi, että majoituskohteidemme ympäristöt ovat yksityisaluetta. Kunnioitathan maanomistajien lupaa, mahdollisia muita tielläliikkujia ja naapureita. Pidäthän Kodan ympäristöineen siistinä, jotta kaikkien vierailijoidemme olisi mukava saapua nauttimaan ympäröivästä luonnosta.

Retkiajankohdan sää huomioiden Kodalla pärjää normaalilla retkeilyvaatetuksella, sillä seiniä kiertävät tilavat penkit ja vuodesijat lämmittävine porontaljoineen. Kodalla käytössäsi ovat kuivat lämmityspuut, varasto ja puucee tarvikkeineen. Tervetuloa nauttimaan yhdessäolosta ja ainutlaatuisesta Kodan ja sen ympäristön tunnelmasta!

Tervetuloa ainutlaatuisen tunnelmaan

Kotaretkeily sisältää:

 • tilaa 10 hengelle / 5 vuodesijaa
 • kamiina ja grilli
 • makkaranpaisto- ja tulentekovälineet
 • loimulauta nappuloineen (ennakkovaraus)
 • kahvipannu, kattila, lettupannu, lasta (ennakkovaraus)
 • kuivat lämmityspuut
 • varasto ja puucee tarvikkeineen 
 • käsienpesupiste
 • talvikaudella pulkkamäki
 • päiväretkeily 4 tuntia: klo 10–14 / 12–16 / 14–18
 • illanvietto 4 tuntia: klo 16–20 / 18–22

Kota

Tulisijaa

Vierailijaa

Kotakyltti muistuttaa ajasta ennen muuttoa.
Kota sydäntalven auringonsäteiden valossa..
Syksyn värejä Kodan metsässä.
Loimulohi valmistuu hiljalleen grillin ja kamiinan lämmössä.
Kotametsän puissa roikkuu naavaa.
Letut paistuvat kamiinan liedellä.
Kodassa on ainutlaatuinen tunnelma.
Kodalle voidaan varata tarvikkeita retkeilypäivän ohjelman mukaan.
Porontaljat lämmittävät mukavasti kodan laveripenkeillä.
Kodan saa nopeasti lämpimäksi kamiinan ja grillin avulla.
Kodalla voi leikkiä aikuisten kesken ja viettää lauluiltaa.
Rentoutuminen on Kodalla helppoa.
Elämyslahjakortti
ANNA LAHJAKSI ELÄMYS

Kenelle elämyslahja sopii?

Elämyslahja sopii niin perheenjäsenelle, ystävälle kuin ryhmälle. Elämys on suunnattu lahjan arvosta riippuen 2–10 hengelle, joten se on erinomainen valinta esimerkiksi syntymäpäivän, virkistyspäivän tai lomapäivän viettoon. Kiireetön hetki retkikohde Kodalla soveltuu erityisesti omasta rauhasta nauttiville ja luonnon äärellä viihtyville.

Elämyslahjakortilla perheenjäsenet, ystävät tai tiimi voi viettää kiireettömän hetken arjen yläpuolella ja rentoutua päivän tai -illan aikana oman ryhmän kesken! Kodalla läheisesi ovat vaivatta läsnä ympäröivässä hetkessä, sillä rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä tulen loimu ja hyvä seura luovat ainutlaatuisen ja viihtyisän tunnelman.

Kodalla retkeily ei vaadi erityisiä erätaitoja ja sinne on helppo lähteä matalalla kynnyksellä. Elämyslahjakortin saaja voi itse varata sopivan ajankohdan lahjakortin saatuaan, sillä lahjakortti on voimassa puoli vuotta (6 kk) ostopäivästä.

Elämyslahja sisältää kotaretkeilyn haluamallesi henkilömäärälle arvon mukaan. Saat meiltä halutessasi vinkkejä oman retkipäivän suunnitteluun ja toteutukseen. Elämyslahjakortti toimitetaan vastaanottajalle postitse, joten tarkistathan sähköpostiosoitteesi oikeellisuuden tilausvahvistusta varten ja vastaanottajan postiosoitteen tilauksen yhteydessä. Lähetämme vahvistuksen lahjakortin tilaajalle ennen lahjakortin toimittamista.

 

045 187 4181
Leppäjärventie 211, Valkeakoski
info@salmisenmokit.net

Vietettiin aurinkoinen talvipäivä kodalla. Laskettiin mäkeä, grillattiin makkaraa, paistettiin lättyjä ja tikkupullia 🙂
Pääsiäispupu piilotti lapsille jo aikaiset pääsiäismunat lähimaastoon. Kiitos!

Ruuskat

Extempore reissu lasten ja isovanhempien kera. Kiva paikka, siisti ja viihtyisä 🙂
Aurinkoa, mäenlaskua, lettuja ja makkaraa, nam!

Heidi, Anna, Laura, Julia, Matso ja Anita

Nuotion loimua ihaillen, makkaraa paistaen ja muita eväitä syöden, mäenlaskua pikkumiehelle. Pannukahvit maistuivat meillekin. Kiitos isäntäväelle! Ulkoilua sakilla:

Elisa, Seppo, Sanna, Tommi, Jonna ja Reino

Pitkäperjantaita viettämässä porukalla. Makkaranpaistoa, hyvää seuraa. Pääsiäispupu oli pääsiäismuniakin piilotellut lapsille. Pannukahvitkin keitettiin! Kiva päivä vaikka aurinko ei kauheasti näyttäytynytkään!

Eerolan hurjat

Ulkona käy myrsky, mutta kodassa lämmin! Paistettiin makkaraa ja lättyjä. Kivaa oli!

Aki ja Linda

Laskettiin mäkeä, grillattiin makkaraa ja paistettiin lättyjä. Lisäksi keitettiin kunnon vanhaa pannukahvia. Hauskaa oli, aika kului nopeasti.

Ellu, Emmi, Make, Moona ja Outi

Ihana tunnelma Kodassa. Käytiin hakkuualueella kävelemässä ja nähtiin peuran ja pupun papanoita. Reippailun jälkeen paistettiin lättyjä ja makkaraa.

Tuija, Matias, Elias, Riitta, Nella, Henna ja Johanna